Fastslå en enheds position – uden brug af GPS

Internet of Things (IoT) bevirker, at vi tilslutter et stort antal devices, og det bliver i stigende grad kompliceret at genfinde en enhed i den store WAN infrastruktur.

Tiden, hvor man blot kunne tilslutte enheden til et “sikkert” ethernetkabel er måske ikke forbi – men den er sikkert forandret. Verden er stor og mere og mere kører via trådløs kommunikation.

Når dette indtræffer, er det behov for systemer som Remote Management System (RMS) til at fastslå den umiddelbare lokation af enhver trådløs router eller gateway med en aktiv mobil forbindelse – også selv om enheden ikke har nogen GPS-muligheder. 

Men hvordan virker det?

Det er muligt, at enhed ikke har indbygget GPS til at fastslå positionen. Men en sendemast, som har forbindelse med udstyret har jo også en fysisk adresse. En gang om dagen tjekker RMS hvilken celle-ID som enheden er tilsluttet og det giver mulighed for at angive i hvilket område enheden er lokaliseret. Du kan finde denne information på din device side, når du klikker på “Device Map”.

Der er mange fordele ved at kende en enheds placering.  Det giver en mulighed for at genfinde dem hvis de skulle blive væk eller blive stjålet. Det kan også være, at det med at holde styr på enhedernes placering står på jeres checkliste.

Det kan også hjælpe med problemafhjælpning, eftersom supporteren kan koble  problemer med enheden til eventuelle problemer i området – f.eks. en strømafbrydelse. 

At vide fra hvilken sendemast som giver jeres enheder en internetforbindelse kan også bidrage til at få overblik over enhederne i området. Måske ønsker du at sikre dig at de alle får forbindelse til samme mast – eller en alternativ. 

Forskellige IoT løsninger kan have forskellige behov for optimal positionering af enheder. Uanset hvad behovet er, vil det have være i besiddelse af konkrete data være en stor fordel.

Dette er faktisk ikke en ny feature. Vi vidste godt, at dette kunne være nyttigt for vores kunder, så RMS kan allerede dette med 4G, 3G, og 2G. Og vil det virke med 5G en dag? Ja selvfølgelig. Det er kun et spørgsmål om hvornår 5G får nok luft under vingerne og bliver etableret som en ny standard, og RMS skal nok blive klar til også at håndtere 5G.

Når vi taler om GPS, mener vi også GNSS eller GLONASS. Hvad er forklaringen på det?

Ønsker du mere information om positionering - uden brug af GPS?
Spørg os - vi hjælper gerne!

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top