Wi-Fi Range Extender – hvad er det?

En Wi-Fi Range Extender kan anvendes til at forøge rækkevidden på et Wi-Fi netværk.

Rækkevidden på et Wi-Fi netværk afhænger i høj grad af omgivelserne – men også af router og antenner. Som en tommelfingerregel kan man sige, at en Wi-Fi router på et traditionelt 2400 MHz bånd rækker op til 45 meter indendørs og 90 meter udendørs. Men man kan sagtens opleve, at man ikke får en rækkevidde på 45 meter i f.eks. et hus eller i en kontorbygning.

Skillevægge, glaspartier, etageadskillelser har vist sig at være begrænsende for signalerne, og derfor kæmper mange med dårlig signaludbredelse.

Men en Range Extender kan hjælpe. Den opsættes indenfor dækningsområdet af de eksisterende Wi-Fi netværk og modtager signalet fra dette.
Range Extenderen retransmitterer signalet, enten som et separat SSID eller det samme som det eksisterende.

Det er smart – god skal man ikke tro, at træerne vokser ind i himlen!! En Range Extender kan forandre signalet fra ingen dækning til ok signal. Men der er begrænsninger.
Man kunne forestille sig, at man opsatte en Range Extender for hver 30 meter. Med 4 Range Extendere ville man så nå godt og vel over 100 meter. Det er næppe den rette måde at udvide området på. Man skal huske at for hver extender halveres hastigheden! Range Extender kan være en god løsning for at udvide den dækkede zone – men der skal ikke være for mange extendere.

Heldigvis findes der også andre måder at lave god Wi-fi dækning i et større område på. Brug Range Extenderen som den hurtige, billige og nemme måde at udvide zonen lidt på.

RangeExtenderForklaring

Der findes mange forskellige Range Extenders afhængigt af krav til frekvensbånd, driftstemperaturer, kryptering o.s.v.

WA830RE

Her er vist en TP-Link WA830RE Range Extender

Læs mere om TP-Link WA830RE her.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top