Sierra Wireless Technical Bulletin: ALEOS DDNS EOL (End of life)

Sierra Wireless Technical Bulletin: ALEOS DDNS EOL (End-of-Life). Domænet “eairlink.com” og IP Manager udfases.

Baggrund

5G, 4G, 3G og 2G routere fungerer på den måde, at de tildeles en statisk eller dynamisk WAN IP-adresse af udbyderen. Hvis din ALEOS router har en internet routable IP-adresse kan du være nødt til at vælge en ALEOS-supportet Dynamic Domain Name Server (DDNS) for at kunne tilgå din ALEOS router via et ”fully qualified domain name” (FQDN).

Sierra Wireless har for mange år tilbage opsat et frit DDNS i form af eairlink.com for DDNS test og afprøvning af ALEOS-baserede AirLink routere. Sierra Wireless har anvendt denne DDNS ikke-monitoret og den har været til rådighed uden nogen service aftaler eller forventninger til oppetid. Denne service kan være offline i perioder uden advarsler. Sierra Wireless DDNS skulle ikke være anvendt til nogen missionskritiske applikationer, og vi anbefaler kunder at anvende en anden kommercielt tilgængelig DDNS.

IP Manager er en Sierra Wireless proprietær protokol for support af en DDNS via en konfigurerbar IP Manager-server.

Denne meddelelse understreger to vigtige ændringer med ALEOS DDNS:

  1. Ændringer af DDNS eairlink.com:
    Denne Sierra Wireless-drevne domain og server service, som supporter IP Manager protokollen ophører 1. juli 2023.
  2. Ændringer i IP Manager konfiguration: Kunder, som anvender Sierra Wireless’s offentlige DDNS server eairlink.com skal migrere til til alternativ DDNS udbyder inden Sierra Wireless’s DDNS server nedlukkes.
    ALEOS routere konfiguret med IP Manager protokol gennem kundens eksisterende IP Manager-server uden et domain som kunden kontrollerer er ikke påvirket og vil fortsat fungere. Bemærk: Sierra Wireless hverken anbefaler eller giver support for brug af IP Manager DDNS konfigurationer.

Hvordan tjekker man, om man benytter IP Manager?

I routerens webinterface, vælg “Services” og “Dynamic DNS”. Hvis IP Manager ikke er markeret her, anvendes den ikke.

Handling kræves for kunder, som benytter “earlink.com”:

Før 1. juli 2023, skal AirLink ALEOS som benytter “eairlink.com” DDNS vælge en ny ALEOS supporteret DDNS udbyder. Det er vigtigt at man har eventuelle kontrakter eller formalia på plads, og så skal man opdatere AirLink ALEOS routerens konfiguration til at anvende DDNS fra den nye udbyder. Kunder, som ikke opdaterer deres  DDNS konfiguration har en risiko for at påvirke routerens funktionalitet.

Bemærk, at man kan opdatere DDNS konfiguration for alle jeres ALEOS routere remotely ved brug af AirLink Management Service (ALMS). For kunder, som ikke allerede benytter ALMS kan dette være en god anledning. ALMS er fantastisk til at styre AirLink enheder med hensyn til opdatering af konfigurationer og firmware-versioner som indeholder de seneste sikkerhedsopdateringer. Læs mere om AirLink Management Service (ALMS) her.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top