RMS sikkerhed

Sikkerhed er en top prioritet for alle Teltonika produkter og RMS (Remote Management System) er ingen undtagelse. RMS er en cloud-baseret platform som anvendes af tusindvis af kunder globalt hver dag. RMS hjælper med at have kontrol over et mission-critical network infrastruktur på en nem måde, og vigtigst af alt – remotely.

Herunder vil vi belyse nogle af de områder hvor vi har truffet foranstaltninger for at sikre, at kunderne er sikret mod diverse cyber-attacks eller forsøg på uautoriseret access.

Hvad er RMS Security mekanismer?

RMS er en proprietær software løsning udviklet af Teltonika Networks og hostet på AWS (Amazon Web Services).
AWS har over en million aktive firmakunder, inkluderende firmaer som Samsung, Netflix & NASA.

Dermed er det blandt de sikreste cloudsystemer som er på markedet i dag med et stort antal certificeringer og attester, inkl. SOC-1/2/3, hvilket gør AWS mere sikkert end de fleste On-Premise server konfigurationer.

Hvordan kommuniker Teltonika enhederne med RMS?

Routere og gateways fra Teltonika kommunikerer med RMS platformen via en MQTT protokol, som blev valgt p.g.a. de mange sikkerhedsfeatures det tilbyder.

MQTT er beskyttet med en TLS protokol, som er X.509 TLS 1.2 standard.
Al kommunikation mellem enheden og RMS er krypteret og beskyttet med en RSA signatur.

Denne metode af interaktion er dækket med TLS 1.3 protokol kravene, som sikrer et ikke-paralleliseret privat net og performance sammenlignet med tidligere versioner af TLS og ikke-sikret HTTP.

Hvor sikker er RMS client forbindelsen til systemet?

Alle klienter har access til RMS via HTTPS. Derfor er al kommunikation krypteret, og det sikrer at ingen får mulighed for at komme ind og få ikke-autoriseret adgang til en kunde.

For at gøre et endnu mere sikkert har vi implementeret OAuth 2.0 authentikation metode med tovejs verifikation, som forhindrer uautoriseret adgang selv hvis login credentials skulle blive kompromitteret eller stjålet.

Med Teltonika ID, kan man endda anvende en biometrisk data authentikation som en yderligere sikkerhed.

Hvilke cyber-sikkerheds certifikationer er RMS omfattet af?

Alle servere som anvendes i RMS er hostet hos AWS. RMS er dækket af CIS v7 infrastruktur sikkerheds certifikat, som er udviklet til at være på niveau med de seneste cyber threat data og reflekterer dagens nuværende trusselsniveau.

Ud over dette er RMS blevet testet efter OWASP metodologien af Bell Canada Cyber Security Team, som har meddelt, at sikkerhedsniveauet ved Teltonika’s RMS web applikationen er fundet tilstrækkelig med ingen umiddelbare trusler identificeret.

Ønsker du mere information om RMS sikkerhed? Kontakt os via formularen eller på 4848 0148.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top