Positionering på steder, hvor der ikke er GNSS-dækning

ID beacons transmitterer signaler, som er unikke for hver enkelt beacon og GNSS trackere kan læse og identificere dem. Efterfølgende kan FM enheder sende data, kombineret med GNSS lokations detaljer, til en server. Specialudviklet software kan identificere alle beacons lokationer baseret på den tracker, som er tættest på.

ID beacons kan også være fast placeret på indendørs lokationer og bruges som en unik lokations identifikation. Når et køretøj med en FM tracker nærmer sig en BLE beacon transmissions zone og læser dens ID signal, bliver køretøjets lokation aflæst med meget høj præcision. Hvis et køretøj bevæger sig både udendørs og indendørs, bruger trackeren GNSS signaler udendørs og ID beacons indendørs.

Et andet scenarie – FM trackeren kan være permanent installeret på en væg eller i loftet og bruges som en gateway mellem beacons i bevægelse og mobilt bredbånd.

Det er ikke traditionel anvendelse af en GNSS tracker, men det har vist sig at være en meget anvendelig løsning.

Teltonika GNSS trackere supporterer op til 100 beacons af gangen og hver af dem vil fungere – afhængigt af model – op til mellem 2 og 10 år på et batteri med et signal i op til 500 meters radius.

Med Bluetooth Low Energy 4.0 teknologi og tilbehør, er det nu muligt at tracke indendørs udstyr, personer, maskiner, gaffeltrucks og lignende. 

INDENDØRS ANVENDELSE TIL TRACKING AF UDSTYR, PERSONALE ELLER KØRETØJER I STORE LAGERBYGNINGER

I denne situation anvendes  indendørs positionering på den travle lagerbygning til tracking af varer (individuelle eller paller/containere/beholdere), køretøjer (f.eks. gaffeltrucks, palleløftere) og medarbejdere  i real-tid, til alt fra lageroptælling, tyveribeskyttelse og forebyggelse af arbejdsulykker.

Desuden kan løsningen udbygges med BLE sensorer som f.eks.  temperatur- og/eller luftfugtighedssensorer for at sikre de optimale betingelser for lageret.

Her kan FM trackere installeret på industrielle kørertøjer (f.eks. gaffeltrucks), og stationært monterede BLE beacons på lofte og vægge være en meget effektiv løsning. Alle BLE beacons positioner er kendt, når en gaffeltruck kører forbi og systemet ved derfor hvor udstyret befinder.

Fordelene og mulighederne er mange; proces-optimering, mindre søgetid, personsikkerhed, højere effektvitet, pladsbesparelser, minimering af nedetid m.m.

Løsningen er velegnet til både til industrielle produktion og til logistik virksomheder.

Få mere information om dette

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top