Monitorering af datacenter med MTX Router II S

 

Et moderne datacenter rummer virksomheders og organisationers kritiske infrastruktur. Installationer kan være i bygninger, som udelukkende anvendes til dette formål, men det kan også være mindre rum i en kontorbygning.

Uanset størrelse og IT-faciliteternes indretning, er der et behov for konstant overvågning i realtid for at sikre, at alt udstyr fungerer korrekt og at omgivelserne har den ønskede temperatur og luftfugtighed.

Router: MTX-Router-Titan II, advanceret industriel router med RS485, Modbus og Ethernet

Platform: Cervello IoT Platform

I dette eksempel fra en typisk installation tager vi udgangspunkt i en bygning med 4 server-rum. For hvert server-rum har vi nogle data, vi ønsker at overvåge.

I de 4 forskellige rum er der opsat en Modbus temperatur- og luftfugtigheds sensor og et connectivity modul, som kan håndtere op til 16 digitale inputs og Modbus outputs. Til denne kan tilsluttes f.eks. et industrielt køleanlæg, en network analyzer, UPS, øvrige sensorer eller andre enheder med et digitalt output.

Med hensyn til kommunikation til omverdenen, så er der i dette tilfælde en permanent internet forbindelse, som vi anvender som vores primære forbindelse. Vi ønsker dog at sikre, at vi også kan bruge løsningen i tilfælde at fejl på linie eller ved netværksfejl, så vi etablerer en backup-linie, som vi etablerer via LTE/4G.

I dette eksempel, hvor vi har brug for en router med forskellige interfaces har vi valgt at bruge en MTX-Router-Titan II, en industriel router, som er udstyret med meget processorkraft, RS485 Modbus kommunikation og output via Ethernet eller LTE/4G med forskellige protokoller.

MTX-Router-Titan II kan kontinuerligt tjekke alle Modbus RTU sensorer forbundet med RS485 og dermed indsamle information fra hver enkelt datacenter rum. Hver gang en ændring registreres fra en af sensorene vil MTX-Router-Titan II sende en alarm besked til virksomhedens SNMP platform. SNMP platformen informereres også ved læsefejl eller f.eks. strømafbrydelse fra en sensor. Samtidigt vil Modbus registerne fra sensorerne blive aflæst når SNMP Platformen foretager et check.

Parallelt med SNMP funktionaliteten vil MTX-Router-Titan II mappe Modbus registernes aflæsninger fra sensorerne i enhedens interne memory. Routeren fungerer som en Modbus TCP Slave og tillader, at en tilsluttet server kan få access via Modbus for at aflæse de gemte registreringer.

Desuden kan MTX-Router-Titan II sende alle informationer, både Modbus aflæsninger og øvrige data, via MQTT til Cervello Device Manager. Cervello kan fungere både som Device Manager, som kan håndtere administration og overvågning af enheder, såvel som en datacenter monitoreringsplatform, som kan præsentere visuelle visninger af data fra sensorerne på et individuelt tilpasset dashboard.

I Cervello er det let at opsætte alarmer, så en eventuel fejltilstand bliver rapporteret til rette modtager pr. email eller SMS.

Ved hjælp af denne løsning er det nu etableret remote monitoring af et datacenter. Løsningen kan tilpasses til enhver størrelse, og gør det enkelt at opsætte et letanvendeligt, effektivt system.

Kontakt DeltaM2M for nærmere information om denne eller lignende løsninger.

Send mig mere information om MTX router II S

Modbus anvendes til en lang række formål. Kontakt os venligst for en snak om, hvordan vi kan indsamle og videreformidle de data, som I gerne vil overvåge.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top