MESH networking giver mulighed for Smart Factory

RESUMÉ

Industry 4.0 og den voksende bølge af automation er igang med at revolutionere produktionsfaciliteterne.

Med hver nyudviklet innovationsteknologi bliver der mindre og mindre menneskelig aktivitet indblandet i de daglige operationer på fabrikker.

Fordelene ved automation er mange; antallet af menneskelige fejl falder, produktiviteten forøges, omkostninger reduceres og man får værdifulde datainformationer, som gør fremtidig optimering let.

Det er årsagen til, at det globale industrielle marked vokser med eksplosive vækstrater. Markedet forventes at passere 1.500 milliarder danske kroner næste år.

UDFORDRING

I automatiserede IoT løsninger er maskineri og udstyr tilsluttet hinanden. Af den årsag, kan alle processer strømlines og optimeres ved hjælp af data-drevne ændringer.
Naturligvis kræver automation pålidelige og sikre internet forbindelser som kan give enhederne mulighed for at kommunikere indbyrdes i realtid og tillader remote monitoring og administration af smarte fabrikssystemer.

Sådanne systemer kræver specialiseret netværksudstyr. Med den voksende e-handel industri er produktionsfaciliteter i gennemsnit mere end fordoblet over de to seneste årtier.

Det betyder, at de sædvanlige løsninger ikke er tilstrækkelige til at dække de mange nye områder.

LØSNING

Muligheden for at lade fabriksudstyr kommunikere indbyrdes, kræver professionelle solide routere som kan klare sig i et industrielt miljø.
Hver enhed er begrænset til et mindre område som kan dækkes med tilstrækkelig signalstyrke.

Af den årsag kunne man forestille sig en løsning bestående af adskillige RUTX10 routere installeret for at tillade et stærkt Wi-Fi netværk, som skal give god og sikker dækning af alle enheder.

Opsætning af en enkelt router er ingen stor belastning for IT ressourcer, men et helt netværk af enheder kan være både tids- og energikrævende.

I sådanne tilfælde kan opsætning af en Wi-Fi Mesh netværk være det bedste bud.

Med 802.11s standarden tilgængelig i RutOS tillades trådløs forbindelse med opsætning af komplicerede infrastrukturer.

Mesh Wi-Fi giver mulighed for hurtig og let konfiguration. Alt man behøver at gøre er at konfigurere én router og bruge de samme rettigheder til resten af netværket
via det brugervenlige web brugerinterface. En yderligere fordel er, at skulle en af noderne i netværket blive fejlramt eller afbryde forbindelsen så vil Mesh-netværket reparere sig selv og fortsætte med at route trafikken via den næste node indtil problemet er udbedret. På den måde vil netværket fortsætte uforstyrret og processerne kan
forsætte ufortrødent.

Eftersom en fabriksopbygning også ofte indbefatter kørende objekter (f.eks. en gaffeltruck), giver det en ny udfordring: de kræver en hurtig omskiftning fra en router til en anden.

Det er her hvor 802.11r support (også kendt som Fast Roaming) kommer ind i billedet.

Med Fast Roaming, kan kørende maskiner bevæge sig rundt på hele  produktionsstedet og være i stand til at kommunikere sikkert mellem routerne i det samme netværk.

FORDELE

• Udstyret med Dual Band Wi-Fi 5 802.11ac giver RUTX10 høje datatramissionshastigheder og solid trådløs performance.
• Mange supporterede protokoller, som inkluderer MQTT, Modbus, Bluetooth og DNP3 gør routeren let at tilpasse til industrielle automationsløsninger
• Løsningen er let skalerbar via simpel Wi-Fi Mesh netværkskonfiguration.
• Avancerede sikkerhedsfeatures såsom VPN, firewall, accesskontrol m.m. tillader ukompliceret drift af systemet.
• Løsningen kan overvåges og administreres med Teltonika Networks Remote Management System (RMS).
• Routeren er indbygget i en industriel aluminumsbox, som sikrer stabil drift i et udfordrende miljø og giver variationsmuligheder for montering.

HVORFOR OS?

DeltaM2M er specialister og har et tæt samarbejde med Teltonika Networks omkring industrielle IoT løsninger.

Selvom vores portefølje gennem årene har udviklet sig til også at have andre netværksprodukter, er de industrielle automations løsninger vores primære fokus og vi har opbygget stor know-how og ekspertise indenfor dette område. Vores medvirken i de mange forskellige løsninger giver os mulighed for professionel rådgivning af vores kunder om optimal udnyttelse af de forhåndenværende løsninger.

Kontakt os, og lad os tale om mulighederne for etablering af Smart Factory.

Udfyld formularen eller ring til os på 48480148

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top