Med IoT kan man reducere risici på byggepladsen

Opsummering

Byggebranchen kan været ret udfordrende – af flere årsager. Et af de største problemer er at tage hånd om sikkerheden på byggepladsen. I England koster tyveri fra byggepladser 800 millioner britiske pund hvert år.  De ting som oftest bliver fjernet er kostbart konstruktionsudstyr og dyre materialer som f.eks. stål. Udover tyveri, kan en byggeplads også blive udsat for hærværk, vandalisme eller ildspåsættelse. Implementering af smart teknologi er en effektiv vej til at blive beskyttet mod hærværk og indbrud eller at kunne tracke de kriminelle efterfølgende.

Udfording

Byggebranchen er meget dynamisk. Lokationen ændrer sig ofte, og hele løsningen skal være let at flytte til det næste projekt. Real-tids lageroptælling er også udfordrende og derfor går der nogen gange dage eller uger før et tyveri bliver opdaget. Selvom overvågningskameraer allerede benyttes gemmes optagelser ofte lokalt – og de er dermed lette at stjæle eller ødelægge. Mange byggepladser har en dårligt fungerende infrastruktur med begrænset kapacitet.

Løsning

Men sådan behøver det ikke at være. I denne løsning har vi valgt den kraftige og solidt indpakkede RUTX12 router. Den har to simultant fungerende LTE Cat. 6 modemmer og en load balancing option, som sikrer hurtig og stabil performance. Dual SIM med øjeblikkelig automatisk omskiftning sikrer konstant opkobling til internettet.

Topologi

Et andet Teltonika produkt – TSW100 – kan anvendes til at forbinde kameraer via Power over Ethernet (PoE) teknologien. Optagelserne fra kameraet kan sendes til den centraliserede overvågningscentral for remote management og monitorering. På den måde bliver optagelserne tilgængelige og sikre. Nogle af de mere kostbare maskiner kan udstyres med en ID Coin eller en ID Puck sensor hvilket gør det muligt at overvåge dem ved hjælp af Bluetooth.
Ud over det kan tynde ID beacons give let monitorering af personale, som har indgang/udgang til/fra byggepladsen. Zero touch access control med et termokamera kan sikre at kun de personer, som har adgang til byggepladsen vil få adgang.

Fordele

• Let installation gør det muligt at anvende samme infrastruktur på flere steder uanset placering.
• Pålidelig og hurtig kommunikation sikret ved to samtidigt fungerende LTE Cat. 6 modems og load balancing.
• Automatisk opbevaring af kameraovervågning på en lokation uden for byggepladsen.
• Real-tids tracking af udstyr via Bluetooth teknologi.
• Remote management gør det muligt at arbejde med data som ansattes arbejdstid, placering af udstyr o.s.v.
• Materiale fra video overvågning er tilgængeligt såvel som komplet konfiguration, opdateringer og fejlsøgning kan ske remote uden fysisk adgang til byggepladsen.

Kontakt os for mere information.

Du kan nå os på telefon (+45) 4848 0148

– eller via formularen til højre.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top