M-Bus Smart Metering for bygningsforsyning

Indenfor verdenen af Industri 4.0 bygningsforsyningsudstyr, kan det være en stor udfordring at holde en IoT løsning simpel. Mange parametre skal måles individuelt og transporteres til forskellige cloudplatforme hos de forskellige forsyningsselskaber som f.eks. elektricitet, vand, og gas.

Besværligt, men langt fra at være umuligt. En TRB143 gateway indeholder et M-Bus interface, og det tillader transport af telemetri data fra op til 250 målere med egen strømforsyning over et 4G netværk, og kan desuden strømforsyne op til 6 målere over M-Bus.

Denne industrielle gateway tilbyder en effektiv og skalérbar telemetri-løsning uden at gå på kompromis med pålidelighed, sikkerhed og stabilitet. Når det drejer sig om smart submetering, passer TRB143 perfekt!

UDFORDRINGEN – ”SMART” BLIVER ”KOMPLEKS”?

Industri 4.0 er synonymt for data-drevet effektivitet og produktivitet, men realiteten er af nogle industrier har lettere end andre ved at levere de mange data. For eksempel kan en fabrik være forholdsvis enkel da det er adgang til fuldstændig kontrol over arbejdsprocesserne.

Det samme er ikke gældende for bygningsforsyning. Indsamling af forbrugsdata, også kaldet submetering, involverer de parter som skal bruge data.

Uanset hvilken bygning, der er tale om vil man typisk have de samme udfordringer. Der skal leveres data for afregning af elektricitet, gas, og vand. Hver af disse leverandører har hver deres egen cloud server for data, deres eget overvågningscenter, og deres egen kundeplatform hvor forbrugerne kan se deres data.

For effektivt at håndtere data fra smarte sensorer I en bygning må der en IoT løsning ind, som kan sørge for at sende data fra hver måler til den rigtige cloud server hos forsyningsselskabet. Det lyder forholdsvist kompliceret – men er det det?

TOPOLOGI

Det er enkelt, hvis den netværksenhed, som forbinder målerne med de respektive servere er en TRB143 industriel gateway. Den har et interface til M-Bus. Dette interface er den nye standard for telemetri applikationer, og samler successen op fra det ældre og mere generelle Modbus interface.

M-Bus kommunikationsprotokollen anvendes til at transportere telemetri data, som f.eks. fra gas, varme, electricitet, koldt og varmt vand m.m. fra måleren og til den centrale dataopsamling. Forestil dig et bygningskompleks med 20 lejligheder. For hver af lejlighederne ønskes en måler for elektricitet, vand og gas. Hvert sæt af de 20 målere kan forbindes til her deres TRB143 gateway med M-Bus interface.

Via dette interface kan gatewayen transportere data til det korrekte forsyningsselskab ved hjælp af det 4G netværk, som også findes i TRB143. Hvert af forsyningsselskaberne kan monitorere data i deres datacenter, og har data tilgængeligt til deres kunde – ejeren af bygningen. Alle parter har adgang til data. Men hvorfor stoppe ved 20 målere? En TRB143 kan tilsluttes til op til 250 forskellige målere via M-Bus interface, så længe målerne er tilsluttet strøm. Desuden kan TRB143 strømforsyne op til 6 målere via M-Bus interfacet.

Har du brug for Modbus, kan vi også hjælpe med det. Se her.

Med TRB143, vil transport af data ske stabilt og sikkert beskyttet af sikkerhedsopdateringer.

Ring til os på 4848 0148.

Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Du kan også henvende dig via formularen her.

TRB143

M-Bus interface
Ethernet interface (R45)

Se mere om TRB143 her.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top