Industriel temperaturovervågning

Highlights

✔ Restauranter og spisesteder skal opbevare fødevarer under stabile temperaturforhold for at undgå finansielle tab på ødelagte fødevarer.  For at forhindre fejl bør industrielt køleudstyr være forbundet med temperatursensorer.

✔ Flere af disse sensorer bruger Bluetooth til at kommunikere – og det kan give udfordringer, da signalet kan blive blokeret af tykke vægge.

✔ Med en kombination af en RUTX11 router og en RUTX10 ethernet router kan man løse problemet. Via en stabil 4G forbindelse kan sensorerne effektivt sende data afsted.

Udfordringen

Det er en del af vores moderne liv, at fødevarer skal holdes nedkølet for ikke at blive ødelagt. Men i den store travlhed som præger restauranter, cafeer, barer, og andre spisesteder kan det være en stor opgave at sikre stabile temperaturer for fødevarelageret. Sådan er det både for relativt små fryserum til de helt store walk-in frysere.

Det er i travlheden let at overse en fejl på kølesystemet og konsekvensen kan ofte være tab af hele varelageret. Ud over besværet med bortskaffelse af det gamle lager og indkøb af nyt kommer samtidigt med, at man ikke kan betjene kunder i perioden. Under alle omstændigheder får man et stort tab.

For at forhindre det bør industrielle køleskabe og fryserum være udstyret med temperatursensorer, som giver mulighed for automatisk overvågning og med alarmer til rette vedkommende, hvis en fejl detekteres.

Mange sensorer anvender Bluetooth for at kommunikere og det kan være en udfordring, hvis rummet er udstyret med tykke metalvægge.

Topologi

Løsningen - stay cool, stay connected

Løsningen starter med en  RUTX11 industriel router, som kan placeres for at give god forbindelse til netværket.

Via Wi-Fi skaber RUTX11 en god netværksforbindelse til en RUTX10 ethernet router som er placeret i fryserum og kan være tilsluttet til temperatursensorer via LAN.

Både RUTX10 og RUTX11 kan monteres på DIN-skinner.

Årsagen til dette setup er, at det med en enkelt router ikke ville være muligt at forbinde alle sensorer. Desuden vil en  ethernet router som den kraftfulde LTE Cat 6 router som RUTX11 sikre effektiv brug af data. RUTX11 er udstyret med for eksempel auto failover og backup WAN, og giver mulighed for anvendelse af Wave-2 802.11ac Dual Band WI-FI.

Dette giver en stabil 4G forbindelse og kontakt til sensorer.

Men hvad nu, hvis dette her skal installere i en kæde. Skal vi så have en servicetekniker ansat til at foretage udskiftning af konfiguration og opgradering af firmware. Nej, denne opgave er let – det kan gøres via Remote Manager  systemet (RMS). Læs om dette her.

Naturligvis er det en forudsætning, at RUTX10 kan operere i de nedsatte  temperaturer i fryserummet. 

Heldigvis, så har begge routere en driftstemperatur fra -40°C til 75°C. Indpakket i et solid aluminiumhus holder løsningen til industriel anvendelse.

Vil du vide mere om industriel temperaturovervågning??

Eller om IoT-løsninger generelt?

Ring til os på 4848 0148 eller benyt formularen her

    DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

    © 2020 All Rights Reserved

    Scroll to Top