Hvornår skal man bruge en ekstern antenne?

Mange routere leveres i dag med små antenner af den type, som kan skrues på routeren. Det er klart en bedre løsning end den indbyggede antenne, som vi oftest ser på routere, som er rettet mod brug i vores hjem.

Men er løsningen "god nok"?

Det er ikke et spørgsmål, som meget let kan besvares. Sandheden er, at det er afhængigt at signalforholdene der, hvor løsningen installeres. Hvis signalforholdene er helt perfekte (100 %) får vi intet ud af at tilslutte en større/bedre antenne. 

Hvis signalforholdene derimod ikke er perfekte, så kan man opnå meget ved at tilslutte en ekstern antenne.

 

Her er et eksempel på en god ekstern antenne, som kan anvendes til at modtage f.eks. 4G eller 5G.

Denne XPOL-2 antenne fra Poynting er retningsbestemt – d.v.s. den skal rettes mod den antennemast, som man modtager signal fra.

Der findes generelt to typer af antenner; omni-direktionelle (hele vejen rundt) eller direktionelle / retningsbestemte antenner.  Generelt vil en retningsbestemt antenne have en bedre signalforbedring (gain), men pas på!! Vi ser mange eksempler på små antenner som har meget højt gain – og til en lav pris. Det viser sig ofte, at det blot er et tal – det har ikke noget at gøre med antennens reelle signalforbedring. Vi har nogle meget seriøse leverandører som er meget omhyggelige med at beregne gain.

Denne antenne er forsynet med 2 antennekabler og er derfor idéel til mange 4G routere (f.eks. Cat. 4, Cat. 6 o.s.v.)

Generelt er det en god idé at følge de anvisninger, som gives af producenterne. F.eks. vil en LTE Cat. 4 router kræve tilslutning af 2 antenner. Hvad nu, hvis man kun forbinder den ene?

Det er ikke nogen idéel løsning, men den vil givetvis fungere. Når to antenner tilsluttes får man mere stabilitet og evt. højere hastighed.

Kører du 5G har du brug for mere end 2 antenner. Så skal du have 4 stk. 

Vi har forskellige kombinationsantenner som har f.eks. 4 stk. 4G/5G antenner, 4 Wi-Fi signaler og 1 GPS-signal. Det er ialt 9 antenner – men det er samlet i ét antennehus.

Du kan se et eksempel på sådan en antenne her. Det er en BAT-antenne fra Panorama. Den findes i forskellige varianter.

Men det er blot to eksempler på, at antenner findes i mange forskellige udformninger. 

Det er også vigtigt hvordan antennen skal monteres. Skal den monteres på væg, på et rør (vandret eller lodret), ovenpå en box – eller f.eks. et vejskab? Eller en bil eller en varevogn?

Har størrelsen betydning. Ja, generelt er en større antenne en bedre antenne. Men der findes mange muligheder alt efter, hvad løsningen skal anvende til. 

På en ministerbil vil vi bruge en mindre “usynlig” antenne. Til en varevogn eller en lastbil er det som regel ikke det store problem at bruge en større antenne.

Vi har løsningerne til det hele, så lad os tale om, hvad I skal bruge for at lave den perfekte løsning.

Har du spørgsmål vedrørende antenner - eller brug for hjælp til, hvilken antenne som du skal vælge??

Ring til os, vi hjæper gerne.

Eller udfyld formularen her.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top