Hvad er en tracker?

En tracker er en elektronisk enhed, som kan anvendes til geografisk stedbestemmelse. En udbredt anvendelse af trackere er til montering i biler, så man i tilfælde af tyveri har mulighed for at finde bilen igen. 

Mange af disse trackere fungerer ved hjælp af et simkort og data overføres ved hjælp af 2G eller 3G teknologi.

Ofte kaldes de derfor for GSM-trackere (Global System for Mobile Communications eller blot 2G). De kan også kaldes for GPS-trackere. Det er lidt misvisende, da man i dag oftest anvender GNSS.

I dag findes der mange forskellige anvendelsemuligheder for trackere og ny teknologi har gjort det muligt at gøre enheder meget små og bruge meget lidt batteri. Det åbner op for nye muligheder, så man i dag f.eks. kan købe elektroniske hundesnore eller halsbånd. Men der er også en lang række anvendelsesmuligheder indenfor ældrepleje og lokationsbestemmelse af forskelligt udstyr. Her kommer nogle eksempler.

FMP100 er en lille GNSS tracking enhed til biler. Den udmærker sig ved at være meget let at installere, da den blot skal monteres i et cigartænderstik.

FM36M1 er en NB-IoT og LTE Cat. M1 tracker med high gain GNSS og IoT/GSM antenner.

Enheden, som har en intern batteri backup er til fast montage i køretøjer og kan tilsluttes andet udstyr som f.eks. temperatursensorer.

TAT100 er en såkaldt Asset Tracker. Det er en enhed, som man typisk vil anvende på udstyr som ikke er et køretøj – og hvor der derfor ikke er strøm til rådighed. TAT100 har indbygget batteri med kapacitet til afsendelse af op til 1000 records.

TAT100 er udviklet til asset tracking og yderligere beskyttelse af tyveri af kostbart udstyr.

Den kan anvendes til en lang række opgaver såsom sporing af værktøj eller containere.

Robust vandtæt løsning, som gør monteringen let.

Batterilevetiden afhænger af antallet af logninger.

TAT100 bruger low power BlueNRG-232 chipset, TM2500 modul, interne GNSS og GSM antenner og 2 stk. Li-SOCl2 batterier.

Teltonika FMC001 er en meget let installérbar LTE OBD enhed med GNSS og Bluetooth. Den giver mulighed for udlæsning af OBD II parametre. OBD står for On Board Diagnostic og betyder, at trackeren tilsluttes til bilens diagnoseudtag. Det medfører, at man kan få adgang til en lang række oplysninger om bilen, f.eks. batterispænding eller aktuelt benzinforbrug.

Dette kan f.eks. anvendes til fleet management af f.eks. varevogne, udlejnings biler  & leasing m.v.

Da enheden blot skal monteres i bilens diagnosestik, klares montagen på få sekunder uden at skulle køre på værksted.

Enheden supporterer Bluetooth Low Energy sensorer og beacons.

Firmware og konfigurationsopdateringer kan foretages via Bluetooth.

Teltonika FMM640 er en advanceret tracker med LTE CAT M1 / NB IoT, som giver udvidet global dækning.

FMM640 indeholder muligheder som f.eks. FMS CAN data (J1939), fuel CAN data (J1708), tachograf live data (K-line) og remote tachograf file download.

Denne tracker er oplagt til opgaver indenfor international logistik, køletransport, entreprenørmaskiner, redningstjenester og meget andet.

Til trackerne findes et omfattende program af tilbehør, som f.eks.:

  • RFID-læsere
  • RFID-tags
  • ODB II forlængerkabler
  • iButton readers
  • BLE Beacons
  • BLE bevægelsessensor

og meget andet.

tracker_assessories

Ovenstående muligheder er blot et udsnit af et meget omfattende produktprogram. Der findes trackere til mange formål (tracking af motorcykler, elcykler, skibe o.s.v.). 

Kontakt os gerne for yderligere information eller ring til os på 4848 0148.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top