Hvad er 5G?

Der kommer nye 5G produkter hele tiden. Nye routere, gateways og rigtigt mange nye antenner.

Kontakt os, hvis du skal anskaffe nyt udstyr og lade os tale om mulighederne.

5G er femte generation af det mobile netværk. 5G vil understøtte den stigende anvendelse af de digitale teknologier og vil give nye forretningsmuligheder. I de kommende år vil vi se en række nye innovative teknologiske muligheder udfolde sig på tværs af industrier. 

De lynhurtigere og mere stabile forbindelser, som 5G-teknologien bringer med sig, åbner op for nye muligheder. Også inden for Internet of Things, hvor tingene omkring os bliver udstyret med simkort og sensorer, vil 5G spille en stor rolle. Det skaber en unik mulighed for virksomheder til at øge deres værdiskabelse og understøtte den digitale transformation.

Opgraderingen til 5G giver en langt højere hastighed, kapacitet og lav latency. Sidstnævnte gør 5G til det oplagte valg, hvis man har brug for overførsel af realtime videotransmission (f.eks. broadcasting).

Når 5G netværket er fuldt udbygget vil det give hastigheder, som er op til 20 gange hurtigere end 4G.

Men 5G betyder ikke, at 4G forsvinder fra markedet nu. 4G er en fremragende løsning til en række IoT-løsninger, hvor vi langt fra har brug for den høje hastighed, som 5G kan give. Dækningen på 4G er bedre end 5G. Og det er stadigt langt billigere at bruge 4G udstyr end 5G. Alene på antennerne er det penge at spare. 

5G netværket kommer til at sameksistere med 4G og de nye IoT-netværk, NB-IoT og LTE-M. Til gengæld er der ikke længere behov for 3G, som er igang med at blive udfaset.

2G, som stadig anvendes af en lang række ikke-hastighedskrævende applikationer, forventes at være på markedet nogle år endnu.

Kontakt os venligst, hvis du ønsker at vide mere om 5G.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top