Fjernvarmesystemer med M-Bus Smart Metering

HØJDEPUNKTER

✔ Bedre vedligeholdelse af fjernvarmesystemer gør det nødvendigt at få løbende data fra varmesystemerne. Dette kan opnås med varmemålere med smart metering.

✔ Smart metering kræver en netværksenhed, som er i stand til at kunne transmittere telemetri data via internet. Det er præcis hvad en TRB143 gateway og dens M-Bus interface kan gøre.

✔ Brug af en enkelt TRB143 gateway pr. varesystem gør det muligt at for varmesystemet at indsamle alle data og gøre dem tilgængelige for analyse. Det åbner nye døre for forbedret energieffektivitet og dermed medvirkende til at begrænse omkostningerne.

UDFORDRINGEN – SMART ELLER VARMT?

Når det drejer sig om energianvendelse er varmesystemer vitale. Ud fra globale energirapporter for 2021 kan vi se at 20% blev anvendt på elektricitet, 30% blev anvendt til transport, men varme stod for ca. 50%. Denne procentdel kan så splittes ud på industrielle processer med 51% og varmesystemer til vores hjem med 46%.

Tallene er klare: opvarmning er et varmt emne for IoT forbedringer. Med brugen af smart metering, kan IoT hjælpe med at giver bedre energieffektivitet og reducere omkostningerne for firmaer, som sørger for at holde varmesystemerne kørerende.
For at kunne optimere fjernvarmeprocessen, må bygningens administration kunne udmåle den termale energi, som bygningen udsættes for. Dette er meget nyttigt for dem som skal sammenligne tallene med leverandørens data og tage de nødvendige aktioner i tilfælde af forskelle resultater.

Problemet for firmaet som vedligeholder bygningen er, at data ikke er til rådighed for en enkelt bygning og en rutine, hvor man manuelt skal tjekke op på forholdene i hver enkelt bygning, er ikke rentabel. Denne process skal være automatiseret og være tilgængelig remote. Smart metering og implementeringen af en IoT connectivity device er nødvendig.

TOPOLOGI

LØSNINGEN – DEN NYE SMARTE VARMELØSNING

Ved at installere en varmemåler på de indgående rør, kan mængden af termisk væske blive afmålt digitalt og løbende. Når data er indsamlet fra måleren kan de blive transmitteret trådløst til en cloud platform, så har vi telemetridata – og effektivitet.

Ikke alle netværksenheder kan transmittere telemetridata over internettet, men en Teltonika TRB143 gateway kan netop det! Det er takket være en nøglefeature: et M-Bus interface. M-Bus er den Europæiske standard for remote aflæsning af målere, og tillader trådløs transmission af måleraflæsninger.

Med en enkelt TRB143 gateway pr. varmesystem, er varmedata for hvert system tilgængeligt og bliver indsamlet automatisk, og data er let tilgængeligt for analyse. Det åbner døren for forbedret effektivitet af hver enkelt varmesystem, ligesom det forbedrer energieffektiviteten for den blå-grønne planet vi har hjemme på. M-Bus interfacet har også effekt nok til at drive op til 6 enheder med en fastfortrådet forbindelse.

Denne gateway har mere end blot dette interface – den har også en gigabit ethernet port og et par digitale inputs/outputs. Den kan give uendeligt mange muligheder indenfor monitoring, analyser og kontrol scenarier. Den giver også en stort forbedring indenfor software security features, som f.eks. en prekonfiguret firewall og Open VPN, og den er kompatibel med FOTA og Teltonika’s Remote Management System (RMS) for forbedret remote management.

Alt er pakket ned i et kompakt og solidt aluminumshus, som kan modstå temperaturer fra -40 °C til 75 °C – f.eks. perfekt for et miljø i et kedelrum. Man kan installere løsningen enten på DIN-skinne eller montage på væg, og så er man i gang med en fremtidsvenlig udgave som bidrager til besparelser og bedre effektivitet.

Få rådgivning fra DeltaM2M.

Kontakt os og lade os tale om tingene - benyt formularen her - eller ring til os på 4848 0148.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top