Antennekabler

Hos DeltaM2M ApS får vi jævnligt spørgsmål fra kunder og et hyppigt forekommende spørgsmål er, om man kan forlænge antennekabler.

Det kan man – men det er ikke altid en god idé!!

Sagen er, at der er signaltab i antennekabler. Især på høje frekvenser (3G på 2100 MHz, 4G på 2600 MHz) er tabet betragteligt.

RG58U kabel
 

Et standard RG58U kabel har ved 2100 MHz et signaltab på 0,76 dB/meter.

Vi anbefaler derfor en maximal kabellængde med dette kabel på 15 meter – og det forudsætter, at man anvender en god antenne.

Et langt kabel på en antenne med lavt gain kan resultere i en situation, hvor man får bedre signal uden at have nogen antenne tilsluttet!!
Det kan godt være, at man har en antenne, som giver en vis forstærkning, men er kablet langt, og tabet bliver større end forstærkningen, så er der ikke meget signal tilbage.
 
Har man brug for længere kabellængder, må man anvende et bedre kabel med lavere tab.

LMR400 kabel
Der findes et stort antal forskellige kabler, men som eksempel kunne man anvende et LMR400 kabel, som ved 2100 MHz har et signaltab på 0,2 dB/meter. Til gengæld er dette kabel i forhold til RG58U tykkere, tungere, ikke så fleksibelt – og noget dyrere.
 
 
 
Det sker, at installationer kun kan gennemføres, hvis kabellængderne kan være lange, og til denne type af opgave vælges ofte antennekabel af typen Ecoflex 15. På trods af, at kablets diameter “kun” er 15 mm har kablet et markant lavere tab end de tynde kabler.
EcoFlex15
 
 
 
 
 
 
DeltaM2M kan levere skræddersyede kabler i den ønskede længde med færdigtmonterede stik.

DeltaM2M er specialist i IoT og M2M løsninger. IoT (Internet-of-Things) og M2M (Machine-to-Machine) kommunikation er dataudveksling mellem en central server og maskiner, anlæg, PLC-styringer, CTS-anlæg eller varmestyringer, som typisk er installeret på forskellige lokationer.

© 2020 All Rights Reserved

Scroll to Top